Historia

Asianajotoimisto Gummerus perustettiin Tampereella vuonna 1939. Perustajana oli Kai Gummerus, toimistoa nykyisin luotsaavan Kaarle Gummeruksen isoisä.

Vuosina 1950–1963 Kai Gummerus toimi yhdessä asianajaja Kai Dunderin kanssa, jolloin toimiston nimi oli Asianajotoimisto Dunder & Gummerus. Vuodesta 1963 eteenpäin Kai Gummerus jatkoi yksin asianajotoimintaa, kunnes kaksi vuotta myöhemmin – vuonna 1965 – varatuomari ja Kai Gummeruksen poika Teppa Gummerus astui toimiston palvelukseen.

Asianajaja Kai Gummerus luopui toimiston osakkuudestaan vuonna 1994. Tuolloin hän oli toiminut asianajajana yhteensä 55 vuotta. Toimiston osakkaana on vuodesta 1995 lähtien jatkanut isoisänsä ja isänsä jalanjäljissä asianajaja Kaarle Gummerus.

Vuosina 2003–2006 toimiston nimi oli Asianajotoimisto Gummerus & Rauhala Ky. Vuodesta 2006 eteenpäin nimi on ollut Asianajotoimisto Gummerus.

Vuosikymmenten aikana toiminta on laajentunut, mutta perusytimessä elävät perustaja-Gummeruksen pojalleen ja pojanpojalleen antamat neuvot:

  1. ”Älä yritä olla liian nokkela, sillä siihen on moni lakimies kaatunut!”
  2. ”Pidä toimisto Hämeenkadulla. Siittä ei ole yksikään mennyt konkurssiin!”
  3. ”Älä ole ahne, sillä tämä työ on muutoinkin niin mielenkiintoista”